MediaşSLIDER

Primarul Mediașului ia măsuri necesare pentru a impiedica răspândirea noului coronvirus

Primaria Municipiului Mediaș a transmis către Sibiu Independent declarația primarului Gheorghe Roman, susținută pe pagina de Facebook a Primăriei Municipiului Mediaș, în data de 15 aprilie 2020.

Dragi medieşeni, 

Şi în aceste zile prioritatea noastră rămâne luarea la nivel local a tuturor măsurilor necesare pentru a împiedica răspândirea şi contaminarea cu noul Coronavirus şi de a proteja astfel populaţia. 

  1. Încă de ieri a început montarea în fiecare scară de bloc din Mediaş a dispozitivelor cu dezinfectant. Vă îndemn să sprijiniţi echipa Primăriei în acest demers şi să deschideţi scările de bloc, iar, în măsura în care este posibil, să permiteţi accesul la o sursă de curent electric. 
  1. Pentru a limita deplasările persoanelor fără adăpost care sunt cazate la Casa Honterus,Primăria Mediaş cu sprijinul Protopopiatului Ortodox din Mediaş, le oferă acestora atât hrană caldă şi rece, cât şi produse de igienă . 

Colegii mei de la DAS continuă să facă cumpărături pentru cei  205  medieşeni cu vârsta de peste 65 de ani care au solicitat acest lucru şi se află în evidenţele noastre. De asemenea,  asigurăm mese calde pentru 110 medieşeni fără aparţinători şi care nu au nici o formă de sprijin financiar. 

Oferim cazare medicilor şi asistentelor medicale din spitalul municipal Mediaş care au solicitat acest lucru. Suntem pregătiţi să sprijinim şi alte cadre medicale ce doresc să nu îşi expună familiile întorcându-se de la serviciu acasă, oferindu-le cazare la unităţile horteliere din Mediaş cu care colaborăm. 

  1. În spitalul municipiului Mediaş s-a început  testarea personalului medical. Tot pentru protecţia cadrelor medicale, dar şi a pacienţilor, 2 tuneluri de dezinfecţie vor fi montate la intrarea în spital.

Aşteptăm în următoarea perioadă să sosească cele  3 aparate mobile de dezinfecţie a aerului pe care le-am achiziţionat. Suntem preocupaţi permanent de achiziţia aparaturii de specialitate, dar acest proces este , din păcate, condiţionat de importuri. 

Nu în ultimul rând, vreau să mulţumesc medieşenilor care au donat până acum spitalului din Mediaş măşti, mănuşi, combinezoane sau viziere în valoare de peste 59 mii (59432)lei. 

  1. La propunerea mea, în ultima şedinţă de Consiliu Local s-a aprobat accesarea schemei de ajutor de stat ” Servicii de silvomediu, servicii climatice şi conservarea pădurilor” , proiect european finanţat prin PNDR şi care se întinde pe o perioadă de 5 ani. 

Practic, începând din acest an şi până în anul 2025 este interzisă tăierea sau exploatarea pădurilor care aparţin municipiului Mediaş . Pot fi tăiaţi doar arborii degradaţi ce reprezintă un real pericol pentru populaţie.Fac apel la dvs să sunaţi la 112 dacă vedeţi în pădurile medieşene că sunt tăiaţi arbori. 

În toată această perioadă ne propunem să facem lucrări de regenerare a pădurilor, de întreţinere şi îngrijire a puieţilor. Valoarea acestui proiect este de 233.000 euro. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *