Actualitate

Conferință dedicată rezistenței anticomuniste în România

Primăria Municipiului Mediaș, în colaborare cu Asociația Foștilor Deținuți Politici Mediaș și cu sprijinul Asociației „Mediaș 750 de Ani“ organizează în data de 14 septembrie 2023 un eveniment deosebit, dedicat memoriei foștilor deținuți politici și a victimelor comunismului. Manifestarea va avea loc în Sala Mare de Ședințe a municipalității, începând cu ora 15:00, invitat special fiind doamna Lucia Hossu Longin.

Participanții vor asista la o prezentare generală a serialului „Memorialul Durerii“, cel mai important documentar de televiziune dedicat rezistenței anticomuniste și detenției politice din perioada 1945-1989. În cadrul conferinței, vor fi abordate și teme precum impactul dezvăluirilor asupra generațiilor de după 1991 și transformarea societății românești după revelarea capacității excepționale de rezistență la opresiunea comunistă manifestată de-a lungul deceniilor. În cadrul evenimentului va fi prezentat publicului participant și un episod din filmul documentar ,,Iuliu Maniu – Creatorul de istorie“.

De asemenea, vor fi depuse coroane comemorative la monumentul dedicat foștilor deținuți politici, situat în Piața Corneliu Coposu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *