Mediaş

Primăria Municipiului Mediaș pune la dispoziția cetățenilor, trei puncte de hidratare în zona centrală

Primăria Municipiului Mediaș, în colaborare cu voluntarii Școlii Postliceale sanitare „Auxila“, în perioada în care temperaturile depășesc 35ºC, pune la dispoziția cetățenilor, trei puncte de hidratare în zona centrală a municipiului – în intervalul orar 11:00 – 17:00 (Sediul Primăriei Mediaș, Piața Corneliu Coposu nr. 3 – Centrul de Informare pentru Cetățeni; Sediul Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor din Piața Regele Ferdinand I; Piața Agroalimentară Mediaș – str. Virgil Madgearu).

De asemenea, în zona centrală a municipiului, vis-a-vis de Liceul Teoretic Roth-Oberth, funcționează, prin efortul voluntarilor de la Cercetașii României – Turre Pitz Mediaș, cișmeaua „Aquavita“, cu apă potabilă din rețeaua de alimentare a municipiului.

Pentru a evita situațiile neplăcute, care ar putea fi cauzate de căldura excesivă, cetățenii sunt sfătuiți să respecte următoarele recomandări:

• Evitarea expunerii prelungite la soare între orele 11:00 – 18:00;

• Reglarea aparatului de aer condiționat (dacă există), astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală;

• Petrecerea a 2-3 ore zilnic în spaţii care beneficiază de aer condiţionat (spaţii publice, magazine);

• Purtarea pălăriilor de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise;

• Consumarea a 1,5 – 2 litri de lichide, fără a aştepta să apară senzaţia de sete. În perioadele de caniculă se recomandă consumul unui pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15-20 de minute.

• Evitarea alcoolului, deoarece acesta favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii;

• Evitarea băuturilor cu conţinut ridicat de cofeină, teină (cafea, ceai, cola) sau zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase) întrucât acestea sunt diuretice.

• Evitarea activitaţilor în exterior, care necesită un consum mare de energie (sport, grădinărit, etc).

Atenție față de persoanele dependente (copii, vârstnici, persoane cu dizabilităţi) oferindu-le, în mod regulat lichide, chiar dacă aceștia nu le solicită;

• Păstrarea contactului permanent cu vecini, rude, cunoştinţe, care sunt în vârstă sau cu dizabilităţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *