Actualitate

Sute de medieșeni la Maial

Pentru medieșeni, 1 mai este sinonim cu Maial, o serbare câmpenească cu tradiție. Primăria Municipiului Mediaș a organizat și în acest an un spectacol popular de durată la Barajul Ighiș. Vremea bună și muzica populară de calitate au atras sute de medieșeni, dar și turiști.

Primarul Gheorghe Roman le-a mulțumit medieșenilor prezenți la eveniment și i-a invitat să savureze spectacolul popular. Grătarele au sfârâit toată ziua, iar pajiștea din zona Barajului Ighiș s-a umplut de lume. Au încântat publicul interpreții: Maria și Mihai Nemeș, Ciprian și Mihaela Istrate, Ramona și Petrică Vița, Adina Roșca și Cătălin Doinaș, Robert Târnăveanu, Alexandru Pop. 

Alături de aceștia, la eveniment au fost prezenți soliștii vocali și ansamblurile folclorice ale zonei Târnavelor: Costel Popa, Cosmina Fulea, Emilia Muntean, Aurelian Suciu, Dan Filuț Tabără, Diana și Bianca Crețu, Aurica Bacea, Alin și Natalia Matyas, alături de Ansamblurile  folclorice ,,Târnavele“ și ,,Muguri de pe Târnave“ din Mediaș.

Spectacolul folcloric s-a bucurat, de asemenea, de prezența Ansamblului artistic profesionist ,,Rapsodia Călimanilor“ din Toplița și a Grupului instrumental ,,Ceterașii de pe Câmpie“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *