Mediaş

Mediaș: Omagiu adus victimelor comunismului

Municipiul Mediaș a găzduit în data de 14 septembrie 2022, cu începere de la ora 14:00, evenimentul dedicat „Memoriei victimelor comunismului“. Aflată la cea de-a doua ediție, manifestarea s-a desfășurat cu prilejul Sărbătorii Înălțării Sfintei Cruci și s-a bucurat de participarea reprezentanților principalelor culte religioase din România.

Evenimentul a debutat cu slujbe de pomenire și depunere de coroane la monumentul din Piața Corneliu Coposu, care a fost ridicat în cinstea foștilor deținuți politici, ceremonii închinate tuturor martirilor care au suferit și s-au jertfit în temnițele comuniste. Cea de-a doua parte a manifestării s-a desfășurat în Sala Mare de Ședințe a municipalității, prilej cu care invitații speciali au rostit alocuțiuni.

„Împreună cu Asociația Foștilor Deținuți Politici Mediaș am susținut organizarea celei de-a doua ediții a unui eveniment încărcat de emoție, deoarece aduce în memoria noastră faptele celor care au suferit în temnițele regimului comunist și care s-au sacrificat pentru crezul lor. Consider că este important pentru noi toți să ne cunoaștem istoria și să ne arătăm recunoștința față de cei care, prin jertfa lor, au contribuit la un viitor mai bun pentru noi toți“, a declarat primarul municipiului Mediaș, dl. Gheorghe Roman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *