ActualitateMediaş

Primăria Municipiului Mediaș se alătură și în acest an, în calitate de partener,  evenimentului național „Let’s Do It, România“

Primăria Municipiului Mediaș se alătură și în acest an, în calitate de partener,  evenimentului național „Let’s Do It, România“, organizat în data de 18 septembrie 2021. Misiunea proiectului constă în mobilizarea cetățenilor, a autorităților publice, a societății civile, a companiilor private și a mass media pentru curățarea arealelor naturale din jurul localităților României.


În municipiul Mediaș, activitatea de anul acesta se va desfășura în data de 18 septembrie, începând cu ora 9:00, cu plecarea din Piața Corneliu Coposu nr. 3 și va consta într-o amplă acțiune de curățenie și toaletare a zonelor verzi și de agrement ale orașului, în scopul menținerii unui mediu înconjurător cât mai curat. Se dorește prin această activitate educarea și responsabilizarea întregii populații a municipiului nostru, ajutând atât mediul înconjurător, cât și pe noi înșine.


Pentru ca acțiunea să aibă un impact cât mai ridicat în mijlocul comunității noastre, sunt așteptați cât mai mulți medieșeni să se alăture acestui demers și să participe, în calitate de voluntari, la acest proiect. Înscrierile se pot face atât pe adresa de mail primaria@primariamedias.ro, cât și direct, înainte de începerea acțiunii, la sediul Primăriei Municipiului Mediaș, Piața Corneliu Coposu nr. 3.
De asemenea, la nivel internațional, se vor alătura acestei acțiuni 175 de țări din comunitatea „Let’s Do It, World“, având drept scop comun o lume fără deșeuri.

    „În data de 18 septembrie 2021, începând cu ora 09:00, în Municipiul Mediaș se va desfășura, pentru al 11-lea an aproape consecutiv (știm cu toții că ne-am oprit din pricina pandemiei), încă o ediție a activității de ecologizare, pe care toți o știm deja sub numele de „Letʼs do it Romania“. Ca în fiecare an, avem suportul și toată încurajarea din partea administrației locale, și ca în fiecare an, ne bazăm pe un număr important de participanți, care la edițiile precedente au fost în marea lor majoritate elevi. Pentru că este un an încă special, și ne confruntăm cu niște reguli pandemice pe care încă trebuie să le respectăm, îi invităm desigur pe toți elevii împreună cu profesorii lor, dar facem un apel în clar și la populația adultă.“, a declarat coordonatorul „Let’s Do It Mediaș“, dna Cristina Pustai.

În colaborare cu operatorul de salubritate ECO SAL Mediaș, vom asigura baza tehnică materială necesară pentru buna desfășurare a întregului eveniment. Vă așteptăm să participați în număr cât mai mare la aceasta acțiune, deoarece cu toții avem nevoie de un mediu mai curat.“, a declarat dna Mihaela Calborean, directorul Direcției de Administrare a Domeniului Public din cadrul Primăriei Mediaș.

În funcție de numărul participanților, vom aborda câteva zone din municipiul Mediaș, zone care ne sunt familiare în  privința abandonării deșeurilor. Mă refer aici la Izvorul Dorului, Târgul de vechituri, platoul de pe strada Bucegi, inclusiv Barajul Ighișului, precum și alte zone pe care le vom identifica în perioada imediat următoare. Suntem deocamdată în perioada de mobilizare, urmând ca în zilele următoare să avem și alte date și informații concrete care să poată să contribuie la o bună desfășurare a acestui eveniment“, a declarat directorul general al SC ECOSAL SA Mediaș, dl. Dan Vassi.

Principalul partener al „Let’s Do It, România“, la nivel național, este Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *