ActualitateMediaş

Un proiect important din Mediaș, în top 10. Profesorii și elevii din municipiu vor beneficia de dispozitive electronice

Veste bună pentru Mediaș: proiectul „Achiziție de tablete școlare și alte echipamente necesare desfășurării activității didactice on-line în municipiul Mediaș” a fost aprobat în cadrul programului de finanțare Program Operațional Competitivitate Administrativă. Din cele 515 proiecte selectate, din toată țara, valoarea celui din Mediaș este în primele 10.

Vezi mai jos Lista proiectelor:

Bugetul total al proiectului 11.950.630 de lei (valoare nerambursabilă aprobată), Mediașul asigurând o cofinanțare de 2%, ( 238.363 de lei).

Desfășurarea activităților didactice în anul școlar 2020/2021 presupune o serie de măsuri necesare pentru desfășurarea în bune condiții a procesului educațional, atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice în contextul crizei pandemice create de coronavirusul SARS-CoV-2, asigurând accesul elevilor la procesul de învățare în mediul online, se arată în referatul de aprobare a proiectului.


Proiectul are ca principal obiectiv dotarea celor 8 școli gimnaziale, precum și celor 5 licee din municipiul Mediaș, cu tablete și alte echipamente de calcul care să permită digitalizarea completă a procesului didactic.
Concret, proiectul are o valoare totală de 11.950.630 de lei, din care municipiul Mediaș asigură o cofinanțare de 2%, adică 238.363 de lei”
– a declarat primarul Mediașului – Gheorghe Roman.


Proiectul asigură finanțarea pentru achiziția următoarelor echipamente:

  • Pentru elevi: 5876 de tablete dotate cu abonament de internet pe o perioada de 24 de luni;
  • Pentru profesori: 373 de laptop-uri;
  • Pentru unitățile de învățământ: 282 de săli de clasă dotate cu table școlare inteligente, sisteme de videoconferință, echipamente de rețea.
    Proiectul oferă școlilor posibilitatea de a desfășura un învățământ modern și digitalizat, indiferent de situația epidemiologică în care ne vom afla.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *