Actualitate

Procurorii au explicat cum s-a produs cumplita crimă de la Mediaș

Procurorii sibieni au transmis un comunicat de presă prin care au explicat împrejurările crimei cumplite petrecute ieri la Mediaș.

Conform acestora, între cei doi soți, de 91 și 88 de ani, a izbucnit un conflict în urma căruia bărbatul de 88 de ani și-a lovit soția de mai multe ori cu ranga în zona capului. Ulterior, acesta a luat un cuțit și i-a secționat vena jugulară, victima decedând din cauza rănilor grave.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și urmează să fie prezentat judecătorului cu propunere de arestare preventivă a acestuia, pentru o perioadă de 30 zile.

“În data de 08.02.2021, în jurul orei 0300, inculpatul RI (în vârstă de 88 ani, născut în jud. Alba, domiciliat în mun. Mediaş, jud. Sibiu) s-a trezit pentru a o ajuta pe soția sa, RD (în vârstă de 91 ani, născută în jud. Alba, domiciliată în mun. Mediaş, jud. Sibiu) să se schimbe de haine, aceasta suferind de o afecțiune medicală din cauza căreia transpiră excesiv.

 Între cei doi soți a izbucnit un conflict în cadrul căruia, inculpatul RI a lovit-o pe soția sa cu o rangă de mai multe ori în cap, după care a luat un cuțit de bucătărie cu care i-a secționat vena jugulară, victima decedând ca urmare a insuficienței cardio-respiratorii și circulatorii acute.

Prin ordonanțele procurorului din data de 08.02.2021, s-au dispus: efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul RI pentru săvârșirea infracțiunii de omor prevăzută de art. 188 alin 1 Cod pen. raportat la art. 199 alin 1 Cod pen. şi punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul R.I. pentru săvârşirea infracţiunii anterior menţionată. 

Urmare a probatoriului administrat, prin ordonanţa din data de 08.02.2021 procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reţinerea inculpatului RI, pe o durată de 24 ore, pentru săvârşirea infracţiunii de omor, urmând a se înainta judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu referat cu propunere de arestare preventivă a acestuia, pentru o perioadă de 30 zile.

Pe parcursul cercetărilor penale, procurorii au beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul Investigaţii Criminale, Poliţiei Municipiului Sibiu – Biroul Investigaţii Criminale, Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu – Serviciul Criminalistic.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie” a declarat Ion Veștemean, Prim Procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *