JudetMediaş

Este OFICIAL: Sala Sporturilor din Mediaș va purta de acum numele antrenorului Octavian Șerban

Începând de ieri, 11 septembrie, Sala Sporturilor din cartierul Vitrometan din Mediaș, poartă OFICIAL numele antrenorului emerit Octavian Șerban. Pe lângă reprezentanții conducerii administrației locale publice, sportivi și foști colegi ai antrenorului, la ceremonie a fost prezent și primarul Municipiului Mediaș, Gheorghe Roman, care i-a înmânat diploma profesorului – antrenor Octavian Șerban.

Începând de astăzi Sala Sporturilor din cartierul Vitrometan poartă numele profesorului – antrenor Octavian Șerban. Această decizie a Primăriei municipiului Mediaș este un semn de apreciere și recunoștință a reputatului om de sport medieșean, pentru bogata și îndelungata sa carieră precum și pentru rolul important pe care l-a avut în viața sportivă a orașului nostru, în ultimele decenii, au anunțat ieri reprezentanții Primăriei Municipiului Mediaș pe pagina de facebook.

Octavian Șerban este o personalitate recunoscută a sportului românesc, în particular, a baschetului. De numele domniei sale se leagă singura participare a unei echipe naționale a României la un campionat mondial de baschet și, ca antrenor la loturile naționale de juniori, tineret și seniori, obținerea de medalii la campionatele Balcanice, Cupa Prietenia și locul IV la Campionatul European din Olanda, respectiv, în 1990, calificarea la Campionatele Mondiale de Tineret din Canada unde echipa a ocupat locul V mondial – cea mai mare performanță obținută de o echipă de baschet din România.


În calitate de antrenor, a promovat peste 55 de jucători din Mediaș la loturile naționale ale României și a fost inclus în Galeria Legendelor Baschetului Românesc, obținând următoarele distincții: Ordinul ”Meritul pentru Învățământ” în grad de ”Comandor”, acordat de președintele României în 2004 și antrenor emerit la baschet. În luna februarie a acestui an, Consiliul Local al Municipiului Mediaș i-a conferit titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Mediaș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *