ActualitateJudetMediaş

Toți elevii din municipiul Mediaș vor începe școala din 14 septembrie, conform scenariului verde

Începând din data de 14 septembrie toți elevii din Municipiul Mediaș vor începe școala. Ministerul Sănătății a publicat lista incidenței cazurilor de COVID-19 (vezi aici : Au fost emise trei scenarii pentru începerea școlii)
pentru fiecare localitate din România. Conform acesteia rata de incidență la Mediaș la mia de locuitori este de 0,26, astfel că Municipiul se încadrează în scenariul verde, iar toți copiii vor merge de lunea viitoare la școală. Pentru ca anul școlar să înceapă în condiții de siguranță conducerea municipalității a avut mai multe întâlniri în ultima perioadă cu managerii unităților de învățământ pentru a discuta să pună în aplicare cele mai sigure măsuri.

Astfel, Primăria va asigura fiecărei școli măști de protecție și dezinfectant pe tot parcursul anului școlar.

În ultimele două săptămâni am avut mai multe întâlniri cu directorii de unități de învățământ din Mediaș pe tema începerii noului an școlar în condiții de siguranță. Am discutat despre măsurile necesare și legale ce sunt necesare pentru a proteja atât preșcolarii și elevii cât și cadrele didactice și personalul auxiliar. Conform situației publicate de Ministerul Sănătății publicate rata incidenței la Mediaș este de 0,26 la mia de locuitori, ceea ce înseamnă că putem începe anul școlar conform scenariului verde adică cu participarea zilnică a tuturor elevilor elevilor și preșcolarilor în unitățile de învățământ cu respectarea și aplicarea tuturor numelor de protecție, a declarat Roman, primarul Mediaşului pentru NovaTv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *