Mediaş

Primăria Municipiului Mediaș se alătură și în acest an evenimentului internațional „Noaptea Cercetătorilor Europeni“

Primăria Municipiului Mediaș se alătură și în acest an evenimentului internațional „Noaptea Cercetătorilor Europeni“, organizat în data de 27 septembrie 2024. Inițiată în anul 2005, manifestarea este o inițiativă a Comisiei Europene, prin Departamentul Marie Sklodowska-Curie, constituind cel mai cunoscut și longeviv eveniment despre știință și cercetare, care se desfășoară în peste 400 de orașe din 25 de țări europene.

În municipiul Mediaș, „Noaptea Cercetătorilor Europeni“ se va desfășura la Muzeul Municipal, situat pe strada Mihai Viteazu nr. 46, între orele 17:00 – 20:00. Medieșenii sunt așteptați să ia parte la ateliere de lucru și activități educative, iar specialiștii invitați în cadrul manifestării sunt profesor Loredana Mihaela Voicea, profesor Gabriela Florea, geolog Dorin Dordea și muzicolog Edith Toth.

Intrarea la eveniment este liberă, iar agenda Muzeului Municipal Mediaș cuprinde următoarele activități:

1. Demonstrații și prezentări interactive susținute de echipa de robotică „LTASrob“ a Liceului Teoretic „Axente Sever”

2. Metode de studiu a muzicii vechi

3. Tehnici de conservare a patrimoniului

4. Din tainele arheologiei și geologiei

„Noaptea Cercetătorilor Europeni” își propune să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare. Evenimentul este foarte apreciat de public datorită caracterului său inovativ, prin care știința a devenit accesibilă tuturor, vizitatorii luând parte la activități științifice ce combină educația cu divertismentul, organizându-se expoziții, experimente în care publicul este implicat activ, conferințe, prezentări, jocuri și concursuri. Este o modalitate de a descoperi și explora lumea științei și a tehnicii în cele mai inedite, interactive și captivante moduri, alături de cei mai prietenoși cercetători!

Dacă ai o minte curioasă și „DE CE?” este întrebarea ta preferată, atunci nu trebuie să ratezi NOAPTEA CERCETĂTORILOR EUROPENI, evenimentul unde pasionații de știință își dau întâlnire!

   „Îmbracă” și tu halatul de cercetător și vino într-o călătorie fascinantă în lumea științei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *