Mediaş

Președintele companiei gigant Rheinmetall, Armin Papperger – ținta unui complot pus la cale de ruși pentru a-l asasina

Luna trecută o știre importantă a făcut vâlvă în Germania, mai puțin la noi în țară. Președintele companiei gigant Rheinmetall, Armin Papperger a fost ținta unui complot pus la cale de ruși pentru a-l asasina. Complotul a fost dejucat de CIA, iar americanii au notificat și autoritățile germane. Compania Rheinmetall care în februarie 2024 a preluat Automecanica Mediaș și a redeschis producția în mai este una din cele mai importante producătoare de armament și echipamente militare și conexe din lume. Ea furnizează echipamente de la tancuri, mașini blindate și alte tipuri de camioane și armament către Ucraina prin intermediul Germaniei. Informația a apărut la câteva zile după ce Papperger a avut o vizită oficială în România și a discutat cu Nicolae Ciucă, președintele Senatului (foto principal).


Mediașul a devenit un oraș de importanță strategică în Europa de Est odată cu venirea companiei Rheinmetall aici. Pe lângă locurile de muncă create și posibilitățile uriașe de dezvoltare pe care compania germană le promite, Mediașul a intrat și în vizorul NATO și al agențiilor de securitate americane și nu numai.

Rheinmetall a început producția la Automecanica Mediaș cu containere şi trailere, dar pregătește dezvoltarea de noi linii de producție și pentru MLI-uri (Maşina de luptă a infanteriei, pe şenile). Ministerul Apărării din România va organiza curând o licitație pentru achiziția de aproape 300 de astfel de MLI-uri. Iar Rheinmetall se pregătește să câștige. Plus că va trebui să livreze comenzi mari deja făcute de țări NATO către Ucraina.

Pe viitor, posibilitățile de extindere de producție sunt uriașe. Mediașul a fost ales și pentru specialiștii care există aici deja, baza materială și locația strategică cu acces feroviar.

Inaugurarea oficială a Rheinmetall Mediaș în mai 2024

Cum a anunțat Rheinmetall că vine la Mediaș, cum a apărut candidatura mercenarului Horațiu Potra

O coincidență care a ridicat multe suspiciuni în mediul structurilor de securitate NATO, dar nu și celor românești a fost anunțul mercenarului Horațiu Potra, plecat de mulți ani din Mediaș, de a candida la funcția de primar. Acesta a pierdut alegerile la limită, în fața actualului primar liberal Gheorghe Roman, dar a reușit să intre în Consiliul Local alături de acoliții săi.

Horațiu Potra în una din misiunile sale ca mercenar în Africa

Candidatura sa a fost privită cu suspiciune de reprezentanții mai multor structuri de securitate cu care am discutat off the record pe motiv asocierii cunoscute între Potra și gruparea de mercenari ruși Wagner Grup. După ce liderul Wagner a luptat cu mercenarii săi alături de Putin și în Ucraina, acesta a încercat o tentativă de lovitură de stat contra lui Putin, eșuată. Apoi a murit într-un accident aviatic. Totuși Wagner Grup continuă să existe și se pare operează din nou la comanda lui Putin.

Cum CIA (Central Inteligence Agency) a dezvăluit într-un raport că Rusia a plănuit, prin terți, mai multe asasinate, inclusiv contra președintelui firmei Rheinmetall, investiția acestei firme de la Mediaș este considerată de interes strategic și monitorizată ca atare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *