Mediaş

Horațiu Potra continuă să ducă mercenari recrutați din toată România în Congo, deși numărul victimelor rănite și ucise este în creștere

Horațiu Potra, fost candidat perdant la Primăria Mediaș, s-a întors la treburile sale în Congo, unde mercenarii recrutații de el duc lupte grele cu rebelii. Ieri încă un mercendar român a fost ucis în lupte, iar alții doi au fost răniți. În februarie, alți doi mercenari au murit și patru au fost răniți. Horațiu Potra continuă să ducă curse speciale de avion în zona Goma din Congo cu mercenari recrutați din toată România cărora le oferă 5000 de dolari pe lună. Presa din Africa îl acuză pe Potra că face jocurile puterii dictatoriale și este asociat cu grupul rus de mercenari Wagner.


Conform Minsterului Afacerilor Externe un român din Iași, mercenar în armata privată dusă de Horațiu Potra în Congo, a murit ieri în lupte lângă Goma. Alți doi au fost răniți.

„În contextul degradării situaţiei de securitate din Republica Democratică Congo (RD Congo), Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Ambasadei României la Luanda, Republica Angola, s-a autosesizat ca urmare a apariţiei informaţiilor cu privire la decesul unei persoane şi rănirea altor trei, la data de 15 iunie 2024, în apropierea oraşului Goma, situat la frontiera cu Rwanda. Reprezentanţii misiunii diplomatice au întreprins în regim de urgenţă demersuri pe lângă autorităţile din RD Congo pentru obţinerea unor informaţii oficiale cu privire la cetăţenia şi identitatea victimelor”, se arată în informarea MAE.

Sursa foto reprezentativă – Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *