Mediaş

A fost finalizată modernizarea Centrului Școlar de Educație Incluzivă Mediaș

  • CSEI Mediaș a fost reabilitat, modernizat și dotat printr-un proiect al CJ Sibiu realizat cu fonduri europene
Consiliul Județean Sibiu a finalizat încă o investiție în infrastructura de învățământ special. După recenta inaugurare a Centrului Școlar de Educație Incluzivă nr.1 Sibiu, situat în proximitatea Spitalului de Psihiatrie ”Dr. Gheorghe Preda”, în cursul acestei luni a avut loc recepția la terminarea lucrărilor pentru modernizarea Centrului Școlar de Educație Incluzivă Mediaș, aflat pe str. Piscului, nr.8.

Proiectul a constat în reabilitarea, modernizare și dotarea a două clădiri, cea principală în care funcționează școala specială (C1) și corpul destinat activităților didactice și profilactice sportive (C3). Numărul sălilor de clasă a crescut la 22, în urma amenajării celor 8 dormitoare de la parter în spații de învățământ. Tot la parter a fost amenajată o bibliotecă și o sală de lectură, precum și o sală multisenzorială. De asemene, centrul școlar are un cabinet medical utilat și un cabinet de kinetoterapie. Proiectul a inclus și dotarea centrului școlar cu calculatoare, imprimante, table interactive și mobilier școlar nou, în valoare totală de 340.000 lei.

Investiția a vizat și reducerea consumului de energie termică și electrică, școala a fiind dotată cu panouri solare pentru producerea apei calde menajere și cu panouri fotovoltaice pentru producerea energiei electrice. În plus, au fost montate corpuri de iluminat cu led și o centrală termică pe gaz în condensație. De asemenea, s-au efectuat reparații capitale la instalațiile sanitare și de apă canal, au fost făcute recompartimentări, s-au înlocuit pardoselile, precum și tâmplăria interioară de lemn și s-au realizat finisaje interioare. Totodată, au fost refăcute racordurile și branșamentele, trotuarele și pavajele, fiind amenajat și pavaj tactil pentru accesul persoanelor cu dizabilitate vizuală și a fost refăcut gazonul.

Ne bucurăm ori de câte ori finalizăm o investiție, dar parcă investițiile făcute pentru copii, și mai ales pentru copiii cu nevoi speciale, ne bucură și mai mult și ne înduioșează pentru că știm că le oferim o șansă în plus la educație și la recuperare.

Mulțumesc public conducerii și întregului colectiv al Centrului Școlar de Educație Incluzivă Mediaș, precum și părinților care au dat dovadă de multă înțelegere și răbdare pe toată durata execuției lucrărilor, presărată cu o serie de provocări, și cred că efortul tuturor a fost răsplătit de condițiile prezente deosebite în care își desfășoară activitatea”, a precizat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Proiectul a fost realizat cu fonduri europene, accesate de Consiliul Județean Sibiu prin Programul Operațional Regional 2014-2020, iar valoarea totală a lucrărilor executate de Tera Com SRL – SC Artifex Engineering SRL, reprezentată prin lider de asociere Tera Com SRL Mediaș este de 3.829.324,03 lei fără TVA.

La CSEI Mediaș sunt înscriși aproximativ 140 de elevi cu diferite deficiențe mintale și locomotorii. Copiii provin atât din municipiul Mediaș, precum și din localitățile învecinate: Copșa Mică, Târnava, Agârbiciu, Valea Viilor, Brateiu sau Nemșa.

În completarea investiției menționate, Consiliul Județean Sibiu are în curs de elaborare documentația tehnică privind amenajarea unui teren de sport multifuncțional pentru elevii de la CSEI Mediaș, dar și pentru cei din comunitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *