Cultură

Tradiționalul joc de Țuru de la Mediaș, organizat în 5 mai. Vor cânta interpreți de renume!

Primăria Municipiului Mediaș organizează tradiționalul joc de Țuru în cartierul Moșnei, în data de 5 mai 2024, prima zi a Sărbătorii Pascale. 

Manifestarea va debuta la ora 11:00, pe strada Stejarului nr. 1, iar cei prezenți vor putea asista atât la tradiționala întrecere, cât și la spectacolul de cântece și dansuri populare pregătit de către organizatori.

Programul artistic va fi susținut de către interpreții Emilia Muntean, Aurelian Suciu, Luminița Dejan, Costel Popa, Bianca și Diana Crețu, Dan Filuț Tabără, Cosmina Fulea, Aurica Bacea, Natalia și Alin Matyas, Ciprian și Mihaela Istrate, alături de grupul instrumental „Ceterașii de pe Câmpie“. De asemenea, cei prezenți vor putea urmări și spectacolul ansamblurilor de dansuri populare „Târnavele“ și „Muguri de pe Târnave“, din municipiul Mediaș, conduse de profesor coregraf Vasile Stoia.

Jocul de Țuru datează din anul 1926 și a început ca un obicei de cartier al Văii Moșnei, fiind la momentul actual un eveniment important din agenda culturală a Mediașului, care atrage de la an la an, un public tot mai numeros. La jocul demonstrativ desfășurat în prezent participă jucători din zona Moșnei, coordonați de către domnul Dinu Bănceu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *