Mediaş

Descoperiri arheologice în municipiul Mediaș

În cadrul lucrărilor de Reabilitare și extindere rețele cu apa și de canalizare, vineri, 16 februarie 2024, în municipiul Mediaș au fost descoperite urmele unei construcții din cărămidă.


Muzeul Național Brukenthal desfășoară în baza unor autorizații emise de Ministerul Culturii, încă din luna noiembrie 2022, lucrările de supraveghere arheologică în localitatea Mediaș pentru obiectivul de investiții al Geiger România, „Reabilitare și extindere rețele cu apa și de canalizare, conducte de aducțiune și gospodărie de apa în Municipiul Mediaș”. În cadrul acestora, la data de 16 februarie 2024, pe strada Petru Rareș din localitate au fost descoperite urmele unei construcții din cărămidă datorită cărora, doar în acest perimetru, lucrările de supraveghere arheologică au fost sistate și am început demersurile pentru obținerea Autorizației de cercetare arheologică preventivă.


„Din data de 28 februarie, la o zi după obținerea autorizatiei mai sus mentionate am început cercetarea arheologică preventivă, care deja are rezultate promițătoare, ce vor contura pagini din istoria orașului. Cercetarea este supusă legislației privitoare la drepturile de autor. Colectivul de cercetare e compus din arheologi experți și specialiști ai Muzeul de Istorie Casa Altemberger, Muzeului Municipal Mediaș și ai Institutului de Cercetări Socio Umane din Sibiu. Vom reveni cu detalii la finalizarea cercetării arheologice” – transmit reprezentanții Muzeului de Istorie Casa Altemberger, pe pagina de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *