Mediaş

Concursul Naţional de Lectură „Bătălia Cărților” 2023

Primăria Municipiului Mediaș, prin Direcția pentru Cultură, lansează Concursul Național de Lectură „Bătălia Cărților” – ediția 2023, desfășurat în cadrul Bibliotecii Municipale „St. L. Roth” din Mediaș.

Competiția se desfășoară în perioada aprilie – noiembrie 2023, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Octavian Goga“ din Cluj – Napoca, sub egida Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), cu scopul de a stimula lectura în rândul copiilor, adolescenților și adulților.

La acest concurs pot participa copiii între 11și 13 ani, adolescenții cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, dar și adulții, respectiv seniorii care dețin fișă electronică la Biblioteca Municipală Mediaș.

Pentru a ajunge în faza finală a competiției, participanții trebuie să lectureze cărțile din listele recomandate până la sfârșitul lunii noiembrie şi să predea fișele de lectură completate, odată cu predarea cărții lecturate. Fișele de lectură vor fi evaluate de către un juriu format din profesor Dana Aparaschiței, profesor Adela Boieșan din cadrul Clubului de Carte „Cafeneaua Literară” și profesor documentarist Cristina Pustai.

Etapa finală va avea loc în luna decembrie 2023 şi va cuprinde atât dezbaterea ,,Convinge-mă să citesc!“, în cadrul căreia participanții vor susține cartea preferată şi vor răspunde la întrebări pe marginea cărților citite, cât și jurizarea şi festivitatea de premiere. Vor fi acordate premii finaliștilor concursului, precum și premii care să încurajeze lectura: „Cea mai bună fișă de lectură”, „Premiul pentru Inițiativă”, „Premiul pentru înțelegerea textului”, „Cititorul anului”, „Cea mai reușită prezentare” și „Cartea anului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *