Mediaş

Investiție de peste 20 de milioane de euro pentru reabilitarea a mai multor străzi din Mediaș


Contracte importante semnate de către Primăria Municipiului Mediaș

De la începutul acestui an, primarul municipiului Mediaș, dl. Gheorghe Roman, a semnat o serie de contracte cu finanțare europeană, desfășurate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny“ și prin Administrația Fondului pentru Mediu, cu o valoare totală de peste 20 de milioane de lei.

Prin Programul „Anghel Saligny“ se vor desfășura următoarele proiecte:

– „Reabilitarea strada Gheorghe Pop de Băsești“ – valoare totală 1.987.146,70 lei

– „Reabilitarea străzi municipiul Mediaş – strada Câmpul de Jos și Câmpul de Sus“ –valoare totală 2.504.383,76 lei

– „Reabilitarea rețele de canalizare pluvială în municipiul Mediaș, Cartier Vitrometan, etapa I“ – valoare totală 6.720.270,39 lei

– „Reabilitarea rețele de canalizare pluvială în municipiul Mediaș, Cartier Vitrometan, etapa a II-a“, valoare totală 6.341.994,45  lei

De asemenea, prin intermediul Administrației Fondului pentru Mediu, municipiul Mediaș va beneficia de implementarea proiectului „Reabilitare/Modernizare Grădinița Ighișul Nou“, cu o valoare totală de 2.585.493,13 lei.

Am semnat în ultima perioadă cinci contracte importante pentru municipiul Mediaș, patru dintre acestea sunt incluse în programul Anghel Saligny, iar cel de-al 5-lea se desfășoară prin Administrația Fondului pentru Mediu. Primul proiect inclus în Programul Anghel Saligny este reabilitarea străzii Gheorghe Pop de Băsești, unde vom moderniza rețeaua de canalizare pluvială. Cel de-al doilea proiect semnat prevede reabilitarea străzilor Câmpul de Jos și Câmpul de Sus, unde vom interveni și vom introduce rețeaua de distribuție apă, rețeaua de canalizare menajeră și rețeaua de canalizare pluvială. Avem, de asemenea, o lucrare extrem de importantă în cartierul Vitrometan, unde se propune modernizarea sistemului de canalizare pluvială pe străzile Cibin, Calafat, Milcov, Bucium, Vlădeasa, Sebeșului, Dorobanților, Vaslui, cu descărcare pe strada Ighiș, având o lungime de aproximativ 2500 de metri liniari. Al patrulea proiect este reabilitarea rețelelor de canalizare pluvială în cartierul Vitrometan, etapa a II-a. Aici vorbim despre modernizarea rețelelor de canalizare pluvială pe străzile Alba Iulia, Călugăreni, Arieș, Blajului, Libertății, Câmpeni, Rovinari, Lupeni, Lotru, Vidraru, Sadu, având o lungime de aproximativ 2700 de metri liniari. Cel de-al cincilea proiect din fonduri europene se referă la reabilitarea/modernizarea grădiniței din satul aparținător Ighișul Nou, lucrări în valoare de aproximativ 2.500.000 lei. Prin proiect se vizează creșterea eficienței energetice a clădirii, îmbunătățirea factorilor de microclimat în spațiile de învățământ preșcolar, precum și consolidarea construcției“, a declarat primarul municipiului Mediaș, dl. Gheorghe Roman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *