Actualitate

Furt de lemne la Laslea, Dârlos, Biertan și Blăjel

Polițiștii sibieni au avut multă treabă weekendul trecut, rezolvând mai multe cazuri de furt de lemne de pe raza județului Sibiu.


La data de 3 februarie, în jurul orei 21:00, un pădurar a sesizat polițiștii din cadrul Poliției Orașului Dumbrăveni cu privire la faptul că, în aceeași seară, persoane necunoscute au tăiat arbori și au sustras material lemnos din zona împădurită a localității Laslea. Polițiștii care s-au deplasat în zona indicată au depistat cinci bărbați din Laslea în timp ce, cu ajutorul a trei căruțe, transportau material lemnos. Din cercetările efectuate, s-a constatat că cei cinci bărbați ar fi tăiat ilegal doi arbori din specia fag și ar fi sustras ulterior materialul lemnos cu intenția de a-l transporta la domicilii. Cantitatea de 4,04 mc de material lemnos a fost confiscată și predată reprezentanților ocolului silvic competent în zonă. 

La data de 4 februarie, în jurul orei 17:15, pe strada Principală din localitatea Dârlos, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Mediaș, împreună cu jandarmi din cadrul I.J.J. Sibiu, au depistat doi localnici în timp ce, cu ajutorul unei căruțe, transportau cantitatea de 1,28 mc material lemnos, din specia arțar, fără a deține documente legale în acest sens. Polițiștii au constatat că cei doi bărbați ar fi sustras materialul lemnos din extravilanul localității Dârlos.

La data de 5 februarie,în jurul orei 17:00, pe raza localității Biertan, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Dumbrăveni au depistat cinci localnici în timp ce, cu ajutorul unui tractor agricol cu remorcă, transportau cantitatea de 2 mc de răchită. Din cercetările efectuate a rezultat faptul că bărbații ar fi tăiat și ar fi sustras materialul lemnos din extravilanul localității Biertan. Materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților ocolului silvic competent în zonă. De asemenea, polițiștii au confiscat două drujbe susceptibile a fi fost folosite la săvârșirea faptei și au imobilizat tractorul și remorca în vederea continuării cercetărilor.

La data de 5 februarie,în jurul orei 18:00, pe DJ 142B, Blăjel – Bazna, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Mediaș au depistat trei bărbați, domiciliați în Bazna, Blăjel, respectiv Moșna, în timp ce, cu ajutorul unui vehicul cu tracțiune animală, transportau cantitatea de 2,41 mc material lemnos, din specia salcâm, fără a deține documente justificative. Din cercetările efectuate de către polițiști a rezultat că cei trei ar fi sustras materialul din extravilanul localității Blăjel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *