Actualitate

Probleme grave pe drumurile nordice ale județului Sibiu

Polițiștii rutieri sibieni sunt zilnic la datorie și opresc în trafic sute de șoferi pentru a le verifica actele sau dacă au consumat băuturi alcoolice și substanțe interzise.


Astfel, acum două zile, în jurul orei 02:45, în municipiul Mediaș, polițiștii Biroului Rutier au oprit pentru control un autoturism condus pe Șoseaua Sibiului. La volan a fost identificat un tânăr în vârstă de 18 ani, domiciliat în comuna Axente Sever, polițiștii constatând că acesta nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Totodată, în urma controlului efectuat, polițiștii medieșeni au constatat că șoferul era însoțit de către proprietarul autoturismului, un tânăr în vârstă de 19 ani, tot din Axente Sever, care i-a încredințat autoturismul spre a-l conduce deși știa că prietenul său nu are acest drept.

Tot în cursul nopții, în jurul orei 03:00, în orașul Agnita, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Fabricii de către un localnic în vârstă de 24 de ani. În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că tânărul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Probleme au fost depistate și în municipiul Mediaș, polițiștii rutieri medieșeni au testat cu aparatul Drugtest un șofer în vârstă de 22 de ani, din Biertan. Întrucât aparatul a indicat un rezultat pozitiv la substanța THC – 5, canabis, tânărul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii prezenței substanței psihoactive în organism.

Tot la Mediaș, un șofer în vârstă de 53 de ani a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat în afara părții carosabile. Din fericire, evenimentul s-a soldat doar cu pagube materiale. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat un rezultat de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *