Mediaş

Semnarea contractelor de achiziții pentru reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale Nr. 4 Mediaș

Luni, 30 mai 2022, au fost semnate la sediul Primăriei Mediaș două contracte de achiziții aferente proiectului „Reabilitare/modernizare Școala Gimnazială Nr. 4“. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020, Axa Prioritară 9, Prioritatea de Investiții 9.1, Componenta 1– Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban.

Cele două contracte de achiziție sunt defalcate pe două loturi și anume „Servicii de proiectare si execuție lucrări de construcție: Reabilitare/Modernizare Școala Gimnazială Nr. 4” și „Achiziția dotărilor pentru obiectivul de investiție: Reabilitare/ Modernizare Școala Gimnazială Nr. 4“.

Proiectul beneficiază de finanțare integrală din fonduri europene nerambursabile, iar valoarea totală a celor două loturi componente este de 14.028.105,56 lei cu TVA de lei.

Obiectivele proiectului constau în creșterea participării populației școlare la procesul educațional datorită îmbunătățirii condițiilor de desfășurare a acestuia în cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 4, precum și îmbunătățirea calității infrastructurii de educație primară și gimnazială, prin reabilitarea/modernizarea clădirii acestei școli, măsuri de care vor beneficia 250 de elevi.

            În mod concret, lucrările propuse în cadrul lotului 1 al acestui proiect („Servicii de proiectare și execuție lucrări de construcție: „Reabilitare/Modernizare Școala Gimnazială Nr. 4”) constau  în:

– modernizarea/reabilitarea la standardele de funcționare actuale, respectiv asigurarea stării fizice corespunzătoare a clădirilor si amenajărilor si dotării corespunzătoare a spațiilor în care se desfășoară activitățile educaționale;

– consolidarea structurii de rezistență;

– lucrări privind amenajări de circulații exterioare și accese;

– lucrări de termoizolare a anvelopei construcțiilor;

– refacerea finisajelor interioare in sălile de clasă, recompartimentări;

– refacere instalații sanitare și electrice;

– organizarea spațiilor destinate cadrelor didactice și personalului administrativ, spații tehnice, etc.

            Cel de-al doilea lot al proiectului („Achiziția dotărilor pentru obiectivul de investiție: Reabilitare/Modernizare Școala Gimnazială Nr. 4“) presupune achiziția și furnizarea de produse pentru dotarea școlii conform caietului de sarcini, constând în principal în mobilier cu specific școlar, aparatură și echipamente electronice pentru uz didactic.

            „Am semnat astăzi un contract pe fonduri europene de aproximativ 14 milioane de lei, pentru reabilitarea/modernizarea Școlii Gimnaziale nr. 4 din Mediaș. Este un contract care se întinde pe o perioadă de 18 luni și nu pot decât să felicit firma câștigătoare și să îi asigur de toată susținerea noastră pe perioada derulării acestui contract“, a declarat primarul municipiului Mediaș, dl. Gheorghe Roman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *