Actualitate

FELICITĂRI! Naștere cu emoții la Mălâncrav. Copilul „nu a mai așteptat” până la spital

O tânără de doar 21 de ani, din localitatea Mălâncrav, comuna Iacobeni, a cerut în cursul zilei de ieri, ajutorul medicilor pentru a fi transportată la spital. Aceasta urma să nască.

Tânără a sunat la 112 și imediat, în regim de urgență, un echipaj de paramedici ISU SIBIU a pornit spre domiciliul său. De serviciu se aflau paramedicii SMURD sibieni, ai Punctului de lucru Dumbrăveni: plutonier major Ciuntu Rareș , sergent major Savu Larisa și plutonier adjutant Rotar Marius. Însă, evoluția rapidă a travaliului a determinat producerea nașterii în momentul sosirii echipajului la fața locului. Secundele erau esențiale și fiecare moment influența evoluția stării de sănătate a mamei și a noului-născut. Tânără a născut o fetiță perfect sănătoasă.

Experiența de peste 15 ani ca paramedic l-a determinat pe Rareș să-și coordoneze echipajul ca un bun profesionist iar cu toții au fost norocoși să aibă în echipaj și o femeie ( sergent major Savu Larisa) care a fost suport moral pentru tânăra mămică (21 ani). Totul a decurs contratimp iar copilul (o fetiță) și mama lui au ajuns în siguranță la Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului municipal Mediaș unde medicii erau pregătiți să le ofere sprijin suplimentar.” au declarat cei de la ISU SIBIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *