ActualitateMediaş

MEDIAȘ: A fost semnat contractul pentru achiziția celui de-al al doilea lot de tablete școlare și laptopuri pentru sălile de clasă

Marți, 7 decembrie 2021, a fost semnat oficial la sediul Primăriei Municipiului Mediaș contractul de achiziție aferent celui de-al doilea lot de produse din cadrul proiectului pe fonduri europene „Achiziție de tablete școlare și alte echipamente necesare desfășurării activității didactice on-line în Municipiul Mediaș, județul Sibiu“.

La evenimentul desfășurat în Sala Mică de Ședințe a primăriei au luat parte primarul municipiului, dl Gheorghe Roman, reprezentanții firmei câștigătoare și directori din cadrul municipalității.
În urma semnării contractului – „Lot 2.

Achiziție alte echipamente necesare desfășurării activității didactice on-line în municipiul Mediaș, județul Sibiu (Laptop-uri, camere web videoconferință, Table interactive, Routere de rețea)“ vor fi livrate 373 de laptopuri pentru cadrele didactice, 204 camere web, 282 de table interactive și 276 de routere pentru sălile de clasă din instituțiile de învățământ medieșene. Valoarea contractului pentru aceste produse este de 3.057.028,49 lei cu TVA.


În cadrul aceluiași proiect, la începutul lunii noiembrie a fost semnat contractul de achiziție aferent lotului 1 de produse – „Tablete cu abonament la internet (24 luni)“, în valoare de 3.768.365,77 lei cu TVA, constând în 5876 de tablete, pentru elevii sistemului de învățământ gimnazial și liceal din municipiul Mediaș și satul aparținător Ighișul Nou.


Pentru buna desfășurare a procesului de învățământ din oraș, Primăria Mediaș a promovat și a câștigat un proiect pe fonduri europene, de peste 11 milioane de lei. Acest proiect a fost împărțit în două loturi. Un prim lot, pe care deja l-am semnat, se referea la achiziția de tablete școlare pentru toți elevii din Municipiul Mediaș, iar tabletele se află deja la sediul primăriei. Cel de-al doilea lot pe care l-am semnat astăzi se referă la achiziția de laptopuri și table interactive pentru toate sălile de clasă din oraș. Aș vrea să le mulțumesc în primul rând colegilor mei care s-au ocupat de promovarea acestui proiect și nu în ultimul rând cadrelor didactice pentru buna noastră colaborare“, a declarat primarul municipiului Mediaș, dl. Gheorghe Roman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *