Actualitate

În unele cazuri, purtarea măștii de protecție devine obligatorie în județul Sibiu

Având în vedere situația epidemiologică înregistrată la nivelul județului Sibiu și propunerile formulate de Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției astăzi, 30 Septembrie a avut loc ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, în care a fost adoptată Hotărârea nr. 65 privind aprobarea măsurilor suplimentare care se aplică pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 la nivelul județului Sibiu.

Prin această hotărâre, se instituie începând cu data de 01.10.2021 ora 00:00, obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, în piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne, emis în temeiul art.13 și al art.71 alin.(2) din Legea nr.55/2020, cu modificările și completările ulterioare.

În ultimele 24 de ore, 107 persoane au fost confirmate pozitiv cu COVID-19. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 267 persoane, dintre care pe ATI 30 persoane. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 844 de teste dintre care 186 RT-PCR și  658 teste rapide

Prefectura județului Sibiu reamintește cetățenilor că cea mai importantă armă pe care o avem în combaterea pandemiei cu virusul SARS-CoV-2 este adoptarea unui comportament responsabil la nivel individual prin respectarea măsurilor de protecție precum și vaccinarea.

Prin vaccinare împotriva Covid-19:

-se reduce riscul de infectare;

– se reduce riscul sever de boală;

– se reduce riscul de transmitere a virusului;

– se reduce considerabil riscul de spitalizare, evitând supraaglomerarea spitalelor;

– se reduce considerabil riscul de deces.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *