ActualitateMediaşSport

A patra ediție a competiției Mediaș Bike Marathon

Cea de-a patra ediție a competiției Mediaș Bike Marathon se va desfășura anul acesta pe data de 11 septembrie 2021.

Competiția este organizată de Primăria Municipiului Mediaș, Asociația de Turism și Ecologie Dianthus, în parteneriat cu Consiliul Județean Sibiu și Direcția Județeană pentru Sport.

 Mediaș Bike Marathon este o competiție de ciclism cross country care are ca scop promovarea vieții active, mai aproape de natură și se adresează atât bicicliștilor amatori, cât și celor profesioniști.

 Este deja cunoscut că ciclismul are un impact pozitiv și semnificativ asupra mediului înconjurător, fiind asociat cu un stil de viață sănătos și totodată cu promovarea zonei ca și destinație cicloturistică cu un puternic impact în economia locală.

Mediaș Bike Marathon este un concurs ce susține renașterea spiritului civic, dorința de implicare și voluntariatul. A fi voluntar înseamnă a-ți dori să aloci din timpul tău unei cauze, iar organizatorii și voluntarii medieșeni sunt dornici să așeze Mediașul pe harta ciclismului și a turismului ecologic românesc. 

Companii cu tradiție în municipiul de pe Târnava Mare au fost alături de organizatori la fiecare dintre cele trei ediții organizate din 2017, iar  medaliile și cupele oferite de aceștia, au încercat să îmbine elemente specifice ciclismului cu materiale produse de întreprinderile locale. Prin cupele și medaliile gândite în colaborare cu ei, organizatorii și-au dorit să treacă în revistă cunoscuta industrie a Mediașului și să promoveze în rândul participanților produsele realizate de acestea.

Anul 2017

O tradiție renăscută- anul 2017 colaborare cu fabrica Teracota Mediaș

Teracota Mediaș, ultima fabrică de sobe presate și pictate manual din România, a susținut concursul de ciclism cu medalii prelucrate manual,  ce reprezintă meșteșugul fabricării manuale a cahlelor de teracotă. 

Bineînțeles pentru a merge pe un concept integrat, cupele au fost din ceramică personalizată.

Anul 2018

În 2018 echipa MBM și-a propus promovarea industriei prelucrării sticlei, cunoscută ca fiind cândva o industrie fanion prezentă în Municipiul Mediaș. Colaborarea din acel an a fost cu o mică afacere de familie care continuă tradiția fabricării sticlei în oraș. Mediaș a avut o istorie în domeniul fabricării ”sticlei de Vitrometan”, fondată în 1922, însă din păcate în 2015 fabrica a fost închisă.

Glăjăria Mediaș, o mică afacere de familie, tată și fiu, este singura inițiativă ce continuă lunga tradiție locală a fabricării sticlei în Mediaș și printre puținele ateliere de sticlărie din țară. Cupele realizăte pentru ediția din anul 2018 au fost umplute cu un mic aranjament floral, și bineînțeles o mică bicicletă realizată din metal

Anul 2019

SC Emailul SA Mediaș, cu o tradiție în  activitatea de producerea și comercializare a vaselor emailate si a celor cu interior de teflon, din  1921, au fost partenerii MBM din anul 2019. Fabrica medieșeană cu un secol de existență, a oferit câștigătorilor Mediaș Bike Marathon o cupă inedită, un ceainic emailat, iar medalia tradițională de finisher  a fost o mică farfurioară de cafea. 

Anul 2021

Nivelul profesional de organizare a competiției, contribuția serioasă a tuturor factorilor implicați atât a organizatorilor, Primăria Municipiului Mediaș, Asociația de Turism și Ecologie Dianthus, în parteneriat cu Consiliul Județean Sibiu și Direcția Județeană pentru Sport, cât și a sponsorilor și voluntarilor a fost apreciată de către participanți și a garantat succesul tuturor edițiilor anterioare.

Echipa de organizare MBM se simte onorată de privileghiul de a găzdui anul acesta, în Mediaș, campionatul național XCM în colaborare cu Federația Română de Ciclism, iar toate eforturile se îndreaptă către pregătirea acestei competiții într-un mod cât mai profesional.

Mediaș Bike Marathon prins pe calendarul Federației Române de Ciclism- campionat XCM organizat la Mediaș.

Anul acesta Mediaș va găzdui campionatul național XCM în colaborare cu Federația Română de Ciclism, ca la fiecare ediție toate eforturile mele au fost orientate în a sprijini voluntarii în pregătirea și desfășurarea în condiții optime a acestei competiții. Am încurajat colaborarea cu întreprinderile locale și am apreciat deschiderea cu care s-au implicat, atât ca și sponsori ai evenimentului, cât și la realizarea conceptului  și designuilui cupelor și medaliilor ”a declarat primarul Municipiului Mediaș, dl. Roman Gheorghe.

În această ediție specială, echipa MBM colaborează cu societatea SC Medimpact SA și vine cu o idee inedită de premiu și medalie de finisher. Firma medieșeană, fondată în 1881, are o vastă experiență în domeniul producției și comercializării de încălțăminte, articole de echitație și marochinărie. ”Cupa”, un pantof, personalizat și ornat cu un mic aranjament floral,  oferită în cadrul aceastei ediții de către organizatori, va fi cu atât mai valoroasă cu cât,  începând cu anul acesta, mica fabrică se va axa exclusiv pe producerea de produse de echitație. Așadar, putem spune că este o ”cupă de colecție”, fiind printre ultimele produse de încalțăminte realizate de Medimpact. 

Cele 450 de medalii de finisher sunt realizate de asemenea din piele, tăiate și gravate individual cu sigla Mediaș Bike Marathon.

Mediaș Bike Marathon însemnă atât pentru organizatori, voluntari cât și pentru comunitatea de cicliști din Mediaș mai mult decât o simplă competiție,  reprezintă entuziasmul alimantat și întreținut de pasiune și mândrie de a așeza Municipiul Mediaș și zona de nord a județului pe harta cicloturistică a României. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără partenerii și sponsorii competiției cărora le  mulțumim pentru susținerea acordată de-a lungul timpului concursului de ciclism Mediaș Bike Marathon!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *