ActualitateMediaş

Eveniment deosebit, dedicat aniversării a 40 de ani de la zborul în spaţiul cosmic al românului Dumitru-Dorin Prunariu

Primăria Municipiului Mediaş, în colaborare cu Unitatea Militară 01810 şi Muzeul Naţional al Aviaţiei Române, Secţia „Hermann Oberth” Mediaş a organizat astăzi, 25 iunie 2021, de la ora 11:00, un eveniment deosebit, dedicat aniversării a 40 de ani de la zborul în spaţiul cosmic al românului Dumitru-Dorin Prunariu.



Evenimentul s-a desfăşura la sediul Primăriei Municipiului Mediaş, iar invitatul special a fost domnul general-locotenent (r) Dumitru-Dorin Prunariu, singurul cosmonaut român participant în anul 1981 la misiunea Soiuz-40, din cadrul programului internaţional de cercetări spaţiale „Intercosmos”.



Manifestarea a debutat cu salutul Forţelor Aeriene Române, de la Baza 71 Aeriană „Gen. Emanoil Ionescu” Câmpia Turzii, prezentă cu escadrile de elicoptere şi avioane militare, care vor survola spaţiul aerian al municipiului Mediaş.

Evenimentul a cuprins alocuţiuni privind aniversarea celor 40 de ani de la primul zbor al unui român în spaţiul cosmic, dar şi despre istoria cosmonauticii, cu participarea ofiţerilor de rang superior aflaţi la comanda unor unităţi militare de prestigiu din cadrul Armatei Române, dar şi ai reprezentanţilor autorităţilor publice locale şi naţionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *