Actualitate

Probleme cu legea pentru șoferii din Mediaș, Dumbrăveni și Alțâna. Unul dintre ei nu a oprit la semnalul polițiștilor

Polițiștii rutieri sibieni sunt zilnic la datorie și opresc în trafic sute de șoferi pentru a le verifica actele sau dacă au consumat băuturi alcoolice și substanțe interzise.

La data de 8 mai, în jurul orei 01:30, în municipiul Mediaș, polițiștii Biroului Rutier Mediaș au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Târnavei de către un localnic în vârstă de 29 de ani.

Testarea alcoolscopică a șoferului a rezultat într-o concentrație de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 8 mai, în jurul orei 18:00, polițiștii  Secției de Poliție Rurală Agnita au efectuat semnalul regulamentar de oprire adresat conducătorului  unui moped condus pe raza localității Nocrich.

Cel aflat la ghidonul mopedului, însoțit de un pasager, și-a continuat însă deplasarea, mopedul fiind depistat de polițiști la o distanță de aproximativ 200 de metri după ieșirea din localitate, răsturnat, incidentul soldându-se numai cu pagube materiale. Conducătorul a fost identificat, în persoana unui tânăr în vârstă de 24 de ani, din Alțâna, care nu deține permis de conducere eliberat pentru nicio categorie de autovehicule. De asemenea, polițiștii au constatat că mopedul este neînregistrat, iar numărul de înregistrare aplicat pe vehicul este fals.

Pe numele persoanei în cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînregistrat sau neînmatriculat, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înregistrare.

La data de 9 mai, în jurul orei 07:30, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Dumbrăveni au depistat un localnic în vârstă de 32 de ani, în timp ce conducea un autoturism în Piața Timotei Cipariu deși nu deține acest drept. Pe numele celui aflat la volan s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *