Actualitate

Nu mai este nevoie de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19

Veste bună pentru persoanele care doresc să se vaccineze împotriva COVID-19.

De mâine, în toate centrele de vaccinare din țară, cetățenii nu mai au nevoie de programare pentru a se imuniza împotriva COVID-19. Vaccinul administrat este produs de compania Pfizer.

De la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, la nivelul județului Sibiu s-au administrat 140.545 doze de vaccin împotriva SARS-CoV-2, în cadrul etapei I și etapei a II-a din Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 în România. Până la momentul de față au fost imunizate, în total, 86.084 persoane cu prima doză de vaccin și 54.461 persoane cu cea de-a doua doză.

În ultimele 24 de ore au fost vaccinați împotriva Covid-19 un număr de 2.259 sibieni, din care 217 cu vaccin AstraZeneca, 70 cu vaccin Moderna și 1.972 cu vaccin Pfizer

Condiții:

-În limita capacității centrelor și a dozelor disponibile;
– Cu utilizarea bonurilor de ordine eliberate în centre;
– Pe tot parcursul programului centrului, pentru persoanele de peste 60 de ani;
– După ora 14.00, pentru populația generală, cu vârsta sub 60 ani

Începând de sâmbătă, 8 mai, persoanele cu vârste de peste 60 de ani care doresc să se vaccineze și au documente de identitate valabile se vor putea prezenta direct la centrele de vaccinare, fără programare, pe tot parcursul intervalului orar de funcționare.

Populația generală cu vârsta de până în 60 de ani care dorește să se vaccineze se va putea prezenta la centrele de vaccinare, după ora 14:00, fără programare, în vederea administrării dozelor de vaccin.

Important de reținut este faptul că prezentarea persoanelor se poate realiza la orice centru de vaccinare, indiferent de tipul vaccinului administrat, iar imunizarea efectivă și timpul așteptare pot fi condiționate de capacitatea centrului respectiv și de numărul persoanelor programate la vaccinare în acel centru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *