Actualitate

Secția de pompieri Mediaș are o nouă autospecială în dotare, special concepută pentru incendiile de pădure

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Căpitan Dumitru Croitoru” al județului Sibiu au primit tehnică nouă și anume, o autospecială pentru intervenții la incendii de pădure, care va acționa la Secția de pompieri Mediaș.

De-a lungul timpului, ISU SIBIU a dezvoltat un mecanism complex de reacţie la urgenţe civile, cu misiunea de a se pregăti cu rigurozitate pentru a proteja şi salva viaţa cetăţenilor. Buna gestionare a misiunilor din sfera situaţiilor de urgenţă presupune oameni bine pregătiți și devotați dar și o tehnică în concordanță cu specificul fiecărei situație de urgență.

Incendiile de pădure sunt caracterizate de propagarea foarte rapidă a flăcărilor și acces dificil, fapt pentru care este necesară reducerea timpului de răspuns printr-o intervenție imediată cu o dislocare mare de resurse umane și materiale.

Autospeciala pentru intervenții la incendii de pădure este un vehicul de construcție specială care dispune de instalații, echipamente și accesorii destinate limitării și stingerii incendiilor, iar capabilitățile off-road permit intervenția în zone greu accesibile.

Autopompa dispune de tracțiune integrală (4×4), o capacitate de a transporta 3.000 litri apă, precum și un tun de refulare care permite stingerea incendiilor de la o distanță de siguranță, fără a expune personalul sau tehnica de intervenție. Dotarea vehiculului permite alimentarea cu apă și din surse fără presiune (lacuri, acumulări de apă, râuri, etc.), ceea ce reprezintă un real avantaj mai ales atunci când intervenția are loc în zone greu accesibile, situate la mare distanță de sursele cu presiune (hidranți).

Prin proiectul european VIZIUNE 2020, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență beneficiază de finanțarea a 30 de autopompe cisternă pentru incendii de pădure 3.000 litri. Proiectul „VIZIUNE 2020” este finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, prin care 682 de milioane de euro din bani europeni sunt alocați Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *