Actualitate

Dosare penale pentru șoferii din Brateiu, Șeica Mare, Copșa Mică și Ruja

Tot mai mulți șoferi din județul Sibiu se urcă la volan după ce au consumat alcool, droguri sau nu dețin permise de conducere. Zilnic, polițiștii rutieri suspendă zeci de permise de conducere și întocmesc zeci de dosare penale.

La data de 26 februarie, în jurul orei 2200, pe raza comunei Brateiu, polițiștii Secției nr. 2 Poliție Rurală Brateiu au depistat un localnic în vârstă de 19 de ani, în timp ce conducea un autoturism, deși nu deținea acest drept. În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii  de conducere fără permis. 

La data de 28 februarie, în jurul orei 20:10, pe DJ 141A, polițiștii rutieri au oprit pentru control în trafic un autoturism condus dinspre Șeica Mare spre Boarta de către un bărbat din Șeica Mare, în vârstă de 70 de ani. Testarea alcoolscopică a șoferului a rezultat într-o concentrație de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 28 februarie a.c., în jurul orei 08:05, în localitatea Copșa Mică, polițiștii au identificat un alt șofer aflat sub influența alcoolului. Este vorba despre un sibian în vârstă de 34 de ani, a cărui testare alcoolscopică a rezultat într-o concentrație de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge, în cauză fiind întocmite actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 28 februarie, în jurul orei 14:50, pe DJ 143 A, în localitatea Ruja, polițiștii au depistat un localnic în vârstă de 37 de ani, în timp ce conducea un moped fără a deține acest drept. 

De asemenea, în urma verificărilor efectuate cu privire la mopedul condus, s-a constatat că acesta este neînmatriculat. Nu în ultimul rând, bărbatul nu purta nici un element reflectorizant sau cască de protecție. În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *