ActualitateMediaş

Scenariu galben în unitățile de învățământ din municipiul Mediaș

În perioada 22-26.02.2021, având în vedere rata de incidență, pe localități, a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 raportată de către Prefectura Sibiu și D.S.P. Sibiu în 19.02.2021, precum și a numărului cazurilor de îmbolnăvire cu acest virus, 29,47% din elevii înscriși în unitățile de învățământ din județul Sibiu vor desfășura orele în sistem on-line.

    În conformitate cu hotărârile Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu privind aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, pentru perioada 22-26.02.2021, la nivelul județului Sibiu, situația va fi următoarea:

    – scenariul 3 – roșu (rata de incidență de peste 3 la mie): 10 unități de învățământ din localitățile Scoreiu, Pelișor, Șelimbăr, Șura Mică și Curciu- preșcolarii și elevii din ciclul primar se vor prezenta la școală;

    – scenariul 2 – galben (rata de incidență peste 1 la mie, dar mai mică sau egală 3 la mie): 160  de unități de învățământ din municipiul Sibiu, municipiul Mediaș, Apoldu de Jos, Porumbacu de Jos, Șeica Mare, Bradu, Săliște, Boian, Apoldu de Sus, Cașolț, Cornățel, Cristian, Valea Viilor, Copșa Mare, Stejărișu, Tălmăcel, Sadu, Cisnădie, Ighișu Nou, Porumbacu de Sus, Valchid, Blăjel – preșcolarii, elevii din ciclul primar, din clasa a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, anul III profesională și ultimul an al școlilor postliceale se vor prezenta la școală;

    – scenariul 3 – verde (rata de incidență cel mult egală cu 1 la mie): 181 de unități de învățământ din restul localităților – toți preșcolarii și elevii vor merge fizic la școală.

    Chiar dacă unele localități sunt în scenariul roșu sau galben, elevii de la grădiniță sau de la clasele Pregătitoare – IV vor merge la școală deoarece în aceste localități nu sunt clase de învățământ gimnazial, elevii desfășurând cursurile în alte localități (exemplu localitățile: Pelișor, Cornățel, Copșa Mare, Stejărișu și Porumbacu de Sus).

    Preșcolarii de la Grădinița cu Program Normal Agârbiciu vor desfășura, în continuare, orele în sistem on-line, lucrările la clădirea acestei grădinițe nefiind finalizate.

    O situație aparte există în localitatea Mihăileni (ce are rata de incidență de peste 3 la mie), unde clădirea unității de învățământ se află în stadiul de renovare. Elevii ce au domiciliul în Mihăileni sunt alocați și vor desfășura orele la Școala Gimnazială Metiș, sat aparținător comunei Mihăileni.

    Începând de astăzi, 19.02.2021, orele se vor desfășura în sitem on-line și la:

– grupa germană de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 14 Sibiu (preșcolar confirmat pozitiv) – 23 preșcolari învață în sistem online;

– clasa a XII-a Mate-info de la Liceul Teoretic ”Axente Sever” Mediaș (elev confirmat pozitiv) – 28 elevi învață în sistem online;

– clasa a III-a B de la Școala Gimnazială Nr. 4 Sibiu (elev confirmat pozitiv) – 31 elevi învață în sistem online;

– clasa a XII-a B de la Colegiul Economic ”George Barițiu” Sibiu (elev confirmat pozitiv) – 30 elevi învață în sistem online;

– clasa a II-a de la Liceul Teoretic ”Gheorghe Lazăr” Avrig (cadru didactic confirmat pozitiv) – 27 elevi învață în sistem online;

– grupele mică și mare de la Grădinița cu Program Prelungit ”Căsuța Poveștilor” Sibiu (cadru didactic confirmat pozitiv) – 45 preșcolari învață în sistem online.

    Astfel, de la debutul semestrului II al anului școlar 2020-2021 (luni, 08.02.2021), un număr de 8 cadre didactice (7 au desfășurat ore față în față) și 18 preșcolari și elevi (14 dintre ei au participat la cursuri) au fost depistați pozitivi la virusul SARS-CoV-2.   

Ca urmare, săptămâna viitoare (22-26.02.2021), în județul Sibiu un număr de 19 064 elevi (29,47%), din cei existenți în unitățile de învățământ, vor desfășura orele în sistem on-line.

    În ceea ce privește vaccinarea personalului angajat în unitățile de învățământ și unitățile conexe din județul Sibiu, în data de 19.02.2021 situația este următoarea:

Cadre didactice:

  • total: 4 718;
  • înscriși pe platformă: 2 301 (48,77%);
  • programați: 1 624;
  • vaccinați: 315 (13,68% din cei înscriși);

Personal didactic auxiliar:

–    total: 527

–    înscriși pe platformă: 297 (56,35%);

–    programați: 197 – mai mult cu 53 persoane

–    vaccinați: 27 (9,07% din cei înscriși);

Personal nedidactic:

–    total: 1 177

–    înscriși pe platformă: 520 (44,18%);

–    programați: 335;

–    vaccinați: 59 (11,34% din cei înscriși);

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *