ActualitateMediaş

Municipiul Mediaș beneficiază de peste 23 de milioane de lei pentru modernizarea școlilor și străzilor din Centrul Istoric

Municipiul Mediaş (jud. Sibiu) va beneficia de 23.244.347,26 lei pentru reabilitarea şi modernizarea Şcolii Gimnaziale nr. 4 şi a străzilor din Centrul Istoric, precum şi pentru modernizarea sistemului de iluminat în Piaţa Regele Ferdinand I.

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt reprezentați atât de cei 250 de elevi din ciclul primar al școlii, cât și de cele 24 de persoane care constituie cadrele didactice si personalul auxiliar din cadrul instituției de învățământ. Indirect, va beneficia de proiect întreaga comunitate a municipiului”, a declarat pentru Sibiu Independent primarul municipiului Mediaș, Gheorghe Roman.Publicitate

Toate proiectele vor fi finanţate prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA).

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a semnat, joi contractele de finanțare pentru municipiul Mediaș

Clădirea școlii gimnaziale nr. 4 este compusă dintr-un corp principal de clădire având regim de înălțime subsol, parter si un etaj (S+P+IE), și un corp anexă având regimul de înălțime parter (P), amplasat perimetral pe parcelă.
Principalele degradări, în afară de uzura normală cauzată de trecerea timpului, sunt cauzate de doi factori care au acționat de mai multe ori în decursul timpului: seismele și inundațiile.
Prin realizarea acestui proiect se urmărește creșterea calității spațiilor de învățământ care să asigure condiții la nivelul comunității europene cu implicații majore în final în îmbunătățirea calității vieții populației în zona de influență a proiectului, și anume mun. Mediaș.
Investiția urmărește reabilitarea, modernizarea și dotarea scolii existente prin aducerea la standarde de funcționare actuale (refacerea grupurilor sanitare, a sălilor de clasa, sălii de sport, mediatecă, etc.) precum si introducerea unor funcțiuni necesare funcționarii curente a construcției (centrala termica, instalații de ventilații, tablou electric general, etc).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *