MEDIAŞ: Spitalul are paturi ATI, dar nu are medici

Spitalul Municipal Mediaş a terminat cu două luni înainte de termen dotarea pentru primirea pacienţilor COVID. Investiţia a fost sprijinită de mediul privat. Din cele 20 de paturi amenjate pentru pacienţi COVID, 2 sunt în regim ATI. Deşi dotate complet acestea nu pot fi folosite din lipsă de medici ATI. Sursele SIBIU INDEPENDENT din Mediaş au declarat că în localitate sunt medici cu specializarea ATI, dar care refuză să lucreze cu pacienţi COVID. Prefectul Sibiului, Mircea Creţu a fost astăzi să viziteze secţia de la Mediaş, dar ştia doar că lipsesc 3 medici ATI pentru a funcţiona cele două paturi speciale.

„Astăzi am fost la Spitalul Municipal din Mediaș, unde în acest moment se internează primii pacienți COVID. S-au creat un număr de 20 de paturi dintre care 2 dispun de dotare specifică secției ATI. Singura necesitate pentru ca acestea să poată funcționa la capacitate și randament maxim este resursa umană, vorbim de 3 medici de specialitate ATI care să poată supraveghea în permanență pacienții care vor avea nevoie de cele 2 paturi dotate pentru ATI” a declarat prefectul într-o conferinţă de presă.

Compartimentul COVID funcționează în incinta Secției de pneumologie a Spitalului Municipal Mediaş. Clădirea a fost modernizată și extinsă cu o mansardă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *