MediaşSLIDERSocial

FOTO: Preoți din Mediaș preocupați de persoanele vulnerabile

Parohia Mediaș-Catedrală I și Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din cimitirul ortodox al Municipiului Mediaș, județul Sibiu, s-au implicat în ultimele săptămâni în ajutorarea persoanelor afectate de carantină instituită pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.


Astfel, Parohia Mediaș-Catedrală I, prin implicarea părintelui paroh și protopop de Mediaș, Ovidiu-Ioan Găban, a reușit să aducă zâmbetul pe chipurile celor 24 de copii aflați în Centrul de Plasament Agârbiciu, recent binecuvântat de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.
Copiii au primit produse de igienă, alimente și alte bunuri, în valoare totală de de 2000 lei. Totodată, în săptămâna aceasta, Parohia Mediaș-Catedrală I, a oferit 160 de porții de hrană caldă, în valoare de 1920 lei, persoanelor vulnerabile din oraș, aflate în evidența Direcției de Asistență Socială a Primăriei Municipiului Mediaș.

Daruri pentru vârstnici, copii și familii


Biserica „Sfinții Apostoli Petru si Pavel” din cimitirul ortodox al Municipiului Medias, prin grupul de voluntari al locașului de cult, format din 30 persoane, a identificat în urmă cu două săptămâni multe persoane vulnerabile în această perioadă, vârstnici, familii cu mulți copii care au nevoie de sprijin și familii mono-parentale cărora le-au adus mângâiere sufletească, ajutor financiar în vederea procurării de medicamente și daruri: alimente, materiale de igienă, haine. Unora dintre beneficiari li s-au plătit facturile la utilităti- gaz, apă, curent electric-și chiria. Costul total al acestor ajutoare este de 3200 lei.
Tot în acea perioadă au fost oferite alimente si produse de uz casnic în valoare de 1200 lei Centrului de Plasament din localitatea Agârbiciu.


Săptămâna trecută, biserica noastra s-a îndreptat, printr-un parteneriat cu Direcția de Asistență Socială a Primăriei Mediaș, spre persoanele care ajungeau în fiecare seară în adăpostul de noapte al orașului, iar în această perioadă au primit locuințe sociale. Noi le-am oferit perne, plăpumi și alimente”, ne-a spus preotul Flaviu Fleșer de la biserica din cimitirul medieșean.
În aceste zile, preotul Flaviu Fleșer, împreună cu trei voluntari, au oferit daruri pentru 20 de vârstnici, cinci familii cu situație materială precară și unor tineri reveniți în țară din Italia în urma pandemiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *